NL | EN
CONTACT

ir. Atze Boerstra, Directeur & senior binnenmilieu adviseur
“Binnenmilieu is… soms adembenemend”

Atze studeerde Werktuigbouwkunde aan de TU Delft bij de vakgroep Klimaatregeling. Tijdens zijn studie was hij al gefascineerd door de mens en het binnenmilieu, wat o.a. blijkt uit zijn stage aan de Technical University of Denmark onder professor O.L. Fanger. Hij studeerde af op 'Zin en onzin van gesloten gevels en volledige luchtbehandeling in kantoorgebouwen'.

Na zijn studie heeft hij een aantal jaren als adviseur binnenklimaat / gebouwgerelateerde gezondheid gewerkt voor het Arbo-adviesbureau Bedrijfsgezondheidsdienst RBB, de toenmalige arbodienst van de rijksoverheid (later: Achmea Arbo). Vervolgens heeft hij een periode onderzoek gedaan in de VS voor Hal Levin & Associates.

In 1996 heeft hij BBA Binnenmilieu BV opgericht waarin hij zijn passie combineert met een visie: door de gebouwgebruiker centraal te stellen zorgen voor een gezonde en comfortabele werk- en leefomgeving. Als directeur van BBA Binnenmilieu BV houdt Atze zich voornamelijk bezig met de bijzondere projecten (of 'specials'). Ook heeft hij zitting in verschillende internationale normcommissies (bijvoorbeeld NEN-EN 15251), was hij in het verleden lid van het algemeen bestuur van de TVVL (zie www.tvvl.nl) en publiceert hij regelmatig wetenschappelijke artikelen.

Jaarlijks reikt de TVVL tijdens haar jaarvergadering de BJ Maxprijs uit aan een persoon die een studie of onderzoek heeft gepubliceerd op een voor geinteresseerden toegankelijke wijze. In 2008 ontving Atze deze prijs voor al zijn werkzaamheden en onderzoek op het gebied van het binnenmilieu.

Tijdens de REHVA annual meeting 2011 te Tallin, Estland werd Atze Boerstra voor al zijn werkzaamheden, publicaties en inspanningen op international niveau de titel ‘ Honorary Fellow’ toegekend door het bestuur van REHVA. Voor meer informatie zie de REHVA website: www.rehva.eu.

Op 21 juni 2011 heeft Atze Boerstra afscheid genomen als bestuurslid van ISIAQ.nl. Daarbij is hij door de leden unaniem benoemd tot erelid van de vereniging. Atze Boerstra is vanaf de oprichting van ISIAQ.nl in 2000 lid geweest van het bestuur in o.a. de rol van secretaris en voorzitter. Voor meer informatie zie www.isiaq.nl.
 

E-mail: ab-bba@binnenmilieu.nl
Telefoonnummer: 088 222 9494